Нарисувай София

„Цветовете на София” е съвместен проект на Ирен Дикова и Станимира Янакиева, които работят в областта на визуализацията и дизайна в съвременното изкуство. Тяхната цел е да показват красотите на София в цвят чрез изкуство. Идеята е на територията на Столична oбщина да се излага периодично изкуството без граници и да се популяризират предимно български автори. Съвременното изкуство, което е представено в различни измерения и пространства, е част от тяхната концепция.
Първият проект е за детска рисунка „Нарисувай София”. От 14 август до 10 септември 2015 година ще бъдат изложени рисунки на деца от 5 – 12 годишна възраст в Градина „Кристал” в София. Ще бъдат показани 28 рисунки на деца на тема „Нарисувай София”. София през погледа на децата е част от бъдещето на нашата столица и показва отношението към града, в който живеем. София в цветовете на герба – червено, жълто, зелено и синьо.
Проектът „Нарисувай София“, е планиран и подготвени от организатора SV FASHION STUDIO, който цели популяризирането на модерното изкуство на територията на Столична община. Рисунките на децата илюстрират неподправеното им отношението към града, в който живеем, освободено от предрасъдъци и стереотипизиране. Изложбата от 28 детски рисунки допринася за обогатяването на културната среда в столица, за положителен ефект върху културното развитие на гражданите, както и създадава изключително приятна атмосфера. Децата са интерпретирали знакови места от столицата – Храм-паметник „Свети Александър Невски”, църквата „Света София”, Националиния дворец на културата – НДК, герба на София, Орлов мост, Народен театър „Иван Вазов” и други. В проекта, освен мълчугани от София, се включиха деца от цялата страна и чужбина.
„Нарисувай София” в цвят и много забава.