1

LET’S TALK ABOUT FASHION – Vol.8

Гергана Пащрапанска съветва: Дамите да носят този грим, с който се чувстват и изглеждат добре!

Красотата на фокус с Гергана Пащрапанска! Или как да изглеждаме винаги cool&fresh. Най-актуалните тенденции от главния гримьор в bTV & “България търси талант” 2016.

Ти си познато лице в областта на грима и бюти визията. Сподели твоята тайна за перфектен макиаж?

Перфектният макиаж според мен трябва да е съобразен с лицето, като форма и кожа и да избираме подходящите продукти за него. Аз лично съм фен на хайлайтера, на хубавите бази за лице и цветните червила. Перфектният макиаж е много индивидуален за всеки. Дамите трябва да носят този грим, с който се чувстват и изглеждат добре.

Как да изглеждаме винаги cool&fresh?

Това е много комплексно и не зависи само от грима. Грижата за кожата е много важна част от нашето ежедневие, начин на живот и възраст. Когато дойде и времето за грим, моят съвет е да не се прекалява с нищо. Достатъчно е да имаме хубава основа, руж, който е съобразен с цвета на кожата, хайлайтер, спирала и любимия продукт за устни – било то гланц или червило.
2

Твоя съвет за сияйна кожа е…

Грижата за кожата започва от избора на бяла козметика. И тук не трябва да се бърка с грима, особено когато говорим за проблемна кожа, и да разчитаме само на декоративната козметика. И когато има някакъв проблем, съветвам всички дами да се обръщат към специалист дерматолог, който може да ги насочи към правилното решение за него. Препоръчвам редовното използване на почистващи продукти и кремове, съобразени с типа кожа и възраст. И нека дамите не забравят да почистват лицата си дори когато не са използвали грим.
3 (9)

На какви палитри да заложим за SUMMER 2016?

Лятото като цяло е сезонът на слънцето и нека да заложим на повече блясък и светлина. И тук пак идва ролята на любимия ми хайлайтер, който може да бъде кремообразен или прахообразен. Така внасяме блясък върху лицето и не само с него, а всички продукти, които придават перлен отблясък на кожата, като базата за лице, фон дьо тена, прозрачните пудри и руж. Но дори и с тях трябва да се внимава и да се използва необходимото количество, без да се прекалява. Така кожата изглежда млада и има естествено сияние. Друго характерно за лятото са цветовете – може да се спрете на цветен грим на очите или цвят на устните. При сенките отново ще е модерно синьото, което можем да изберем като сянка, молив или очна линия. За устните препоръчвам всички разновидности на кораловите, розовите или малиновите червила, като определено е добре да бъдат матови. Любим грим, дори и за лятото, ми е устните да са в лилав-матов нюанс, особено когато лицето е с приятен слънчев загар, очите да са изчистени – спирала и млечен молив в окото и естествено хайлайтер в изпъкналите части на лицето.
3 (1)

Специално за рубриката LET’S TALK ABOUT FASHION как да поставяме правилно очна линия? И в какви цветове?

Очната линия е друг мой любим продукт! На пазара има достатъчно голям избор от текстури и форми на очната линия. Дали ще бъде писалка, течна с четка или гел, изцяло зависи от вас, на коя ще се спрете и ще ви бъде удобно да поставите сами. Аз лично харесвам и цветните очни линии, които ще бъдат актуални и това лято. Цветове като синьо, лилаво или зелено, дори и жълто и червено изглеждат много добре и могат да бъдат вашият цветен акцент, било то за лек дневен грим, или гореща лятна вечер.
3 (10)

3 (11)
3 (12)

Станимира Янкаиева

PINKO&BCBGMAXAZRIA