1

LET’S TALK ABOUT FASHION – Vol.10

3
„Защото зад всеки човек, всяка марка, стои една вдъхновяваща история, която чака да бъде разказана.“ Каква е твоята история?
Това е историята на една голяма и дългогодишна любов към модата и дизайна като проявления на изкуството. Отне ми време да намеря пътя, по който да я изразя, докато една сутрин просто се събудих и знаех, че ще създам блог, в който да разказвам всички онези истории за мода и хора, които я създават и ме вдъхновяват. Така се роди Styleinspiratrice.
2
Много ми е френско всичко около теб! Разкажи ми каква е допирната ти точна с Париж?
В моето съзнание Париж Е модата, стилът, небрежната елегантност, културата, вкусът към хубавите неща в живота. Парижаните имат един специфичен и неуловим начин (un petit je-ne-sais-quoi) да изживяват тези проявления, без да ги натрапват, това е светоусещане, което много ми допада и се вписва в част от моите истории. Независимо, че епохата и контекстът са били съвсем различни, смятам, че думите на Хемингуей “Париж е един безкраен празник“ са валидни и днес, като могат да се интерпретират по много и различни начини.

Всички знаем, че модата е твоя страст. Какви нови проекти замисляш?
Много ми се иска да продължавам да разказвам за младите български дизайнери, които са наистина впечатляващи със своите идеи и създават дизайн, който носи послание. Смятам, че това са примерите, които е хубаво да бъдат насърчавани и показвани. От друга страна, планирам да работя и в посока към по-международно излъчване и съдържание, защото езикът на модата и на стила е универсален и не познава граници. Предстои ми и една интересна колаборация, за която ще разкажа малко по-нататък!

Според мен всяка жена има аксесоар, който е неин фаворит. Кой е твоят?
Обувките! За мен те са съвършеният аксесоар, който може да промени и да подобри една визия мигновено! Те дават толкова много възможности да изглеждаме различни само с едно преобуване, трансформират силуета ни и могат да ни накарат да се чувстваме щастливи!

Когато говоря за мода с хора, които разбират от мода, не мога да не попитам и теб – каква е твоята дефиниция за мода?

Модата е послание, начин, по който гледаме на себе си и комуникираме със света. Това е език без думи, който мигновено изпраща огромно количество информация. Модата е бизнес, но също така и изкуство.

За всички дами на LET’S TALK ABOUT FASHION твоето аутфит предложение за summer 2016?
Рокля тип риза, сякаш взета назаем от мъжкия гардероб, с колан за подчертаване на талията, която да носим с еспадрили или фини сандали с каишки през деня и високи токове или платформи вечерта. Това е ласкателна дреха за всеки силует, изключително женствена и сексапилна, подходяща и за офиса, и за плажа, и за излизане вечерта. Възможностите за комбиниране от гледна точка на аксесоари, прическа и грим са безкрайни!

Станимира Янакиева

PINKO&BCBGMAXAZRIA