1

LET’S TALK ABOUT FASHION – Vol.15


Инспектор N-JOY: Модната вълна при мен е усмивката

Коя е звездата на радио N-JOY? Инспектор Генчо Генчев – разбира се!

2

Инспекторе, ако трябва да се представите в едно изречение…

Момчето, което говори с морето… и с хората, и по радиото. Като бургазлия, морето винаги ми липсва. Като бивш професионален волейболист – спортът про-версия пак ми липсва. Но не ми липсва “говоренетo” и срещите с хората – всяка сутрин от седем по радио N-JOY.

Кое отключи таланта Ви за радиоводене?

Не знам дали е талант, ама каквото и да е „то“, което съм убеден, че всички притежаваме, трябва да се прави от сърце. Иначе случайността го отключи. Чух за един кастинг, пък се явих, пък го спечелих. А и бях приключил вече със спорта и си търсих ново предизвикателство.

Освен г-жа Гръмотевицата очакват ли се други попълнения в предаването?
Освен екип от психолози, които да наблюдават леко нестабилното ни психично здраве, друг засега не очакваме.

Къде е пресечната точка между волейбола и N-JOY?
Виждам такава точка в дисциплината, която съм си наложил. Още в упоритостта, в „няма не може“, в екипността и във времетраенето – три часовото предаване, което водя – е толкова, колкото продължава горе-долу и един 5 геймов мач.

Продължава ли спорта да бъде толкова активен в живота Ви?
След професионалните ми години, сега навлязох в аматьорските си дни. Събираме се с приятели да поиграем понякога, ходя на фитнес, по планини, а и помагаме на детския спорт, като организираме разни турнири с приятели. Скоро мога и да стана треньор на един детски отбор, което не е нещо ново за мен, след 2-годишният ми опит ми като треньор в чужбина.

Какво остава скрито за всички слушатели?
Хубавото на радиото е , че доста неща остават скрити. Примерно заспалите ни физиономии сутрин или пък многото работа, която хората не подозират, че вършим едновременно с „говоренето“- този космически кораб от пултове, копчета, компютри и друга техника, който управляваме, докато „говорим по радиото“.

Като си говорим за мода в рубриката LET’S TALK ABOUT FASHION, каква е модната вълна във Вашето предаване?

Леко небрежна като нас самите с колежката ми госпожа Гръмотевицата. Сутрин – „спортно-заспало“- маратонки, джинси, фланелки, след това – „събудено-небрежно“ – ризи, мокасини, аксесоари, а понякога, ако се налага вадим тежката „гардеробна“ артилерия – сака, ризи, обувки и други официалности. Иначе модната вълна при мен е усмивката. Винаги и с удоволствие го нося този „аксесоар“.

Станимира Янакиева

Снимки: Димитър Ламбов
Грим: Гергана Пащрапанска за Jane Iredale
Коса: Здравко Куманов за Living Proof
Стил: Станимира Янакиева за PINKO&BCBGMAXAZRIA