Съвсем скоро в туптящото сърце на София имахме възможността да споделим радостта от съществуването на едно четиво, което всеки, който обича хубавия живот трябва да притежава. “Пътеводител на добрия вкус” е съвременен наръчник за стил на живот с бързи и лесни практични съвети, които са съобразени с индивидуалните ни нужди, в които са описани някои от златните правила и вековните традиции в Изкуството на етикета и добрите обноски по утвърден и иновативен начин.

В годините Станимира Янакиева е развивала тези знания, които се наричат Savoir-vivre (зная как), или френската философия как да се живее добре, т.нар. Joie de vivre (радост от живота), чрез умението да се радваме на живота такъв, какъвто го създаваме за себе си.

Премиерата на наръчника се състоя в кокетно френско бистро Quché и имаше за послание да е наслада за всички сетива. Хубавa атмосфера с коктейли, храна, в компанията на приятели… за едно по-красиво пътешествие!

Сред партньорите на събитието бяха шоколатиерът Павел Павлов, който до момента има над 20 спечелени медала на световно ниво. След дългогодишен опит в ресторанти с Мишлен звезди (като *Solbar в Калистога, **Renaa в Ставангер, *Seilsalen в Трондхайм) той и неговият дългогодишен партньор Дария избират България и смятат, че тук може да е пристан за новаторското в шоколатиерството. На събитието те предоставиха дегустации на различни бутикови бонбони.

Гостите се наслаждаваха и на авторските коктейли посветени на книгата “Пътеводител на добрия вкус” с много златни балончета с G.M.MUMM, които гъделичкаха любопитството ни към изкуството на Savoir Vivre. За красивите цветя се погрижи любимата ни флористка Жени Ковачева.

,,Аксесоарите към дрехите са като подправките към всяко ястие.“
– Станимира Янакиева

Книгата е разделена на пет глави, които запознават читателите с насоките за лайфстайл начин на живот през XXI век, които показват и пътят на Станимира, нейната лична история и философия за живот.

Споделям тези мисли с вас, защото съм сигурна, че има много хора, които биха припознали себе си в тях. Тези, които не спираме да се търсим, да се намираме и понякога да се губим, но и никога да не забравяме, че всичко това е част от пътя, който трябва да извървим, за да се превърнем в мечтаната компания за себе си и за околните. Всичко, което съм научила, всичко, придобито в опита ми, описах в този наръчник за начин на живот“, казва Станимира на първите страници на своя наръчник за добър вкус.

В него откираме насоки за това как да изградим собствен стил, как да бъдем добри домакини на собствените ни събития. Как да се зареждаме с енергия, но и как да се отпускаме. Намираме едни от най-вдъхновяващите кътчета в света и разбираме как добрите обноски показват уважение не само към околните, но и към нас самите.

Източник: ELLE