По стръмните улички на Пловдив се качваме нагоре към Стария град. Стигаме до богато украсената с рози порта на бутиковия хотел Gallery 37, който този път ни посреща с големи, празнични, оранжеви балони и украса, която предвещава, че на ъгъла на луксозната къща ни очаква нещо неповторимо…

На влизане ни се поднася елегантна чаша, в която изящно играят златните мехурчета на емблематичното френско шампанско с жълт етикет. Малката градина на хотела е преобразена с още повече цветя и големи фенери от флориста Маргарита Петкова и нейния бутик. Дружното бъбрене на гостите е акомпанирано от нежните мелодии на арфата, а следобедното есенно слънце е решило да ни удостои с цялото си внимание.

Домакинът на тази изтънчена чаена церемония е Станимира Янакиева, която е тук, за да представи своя „Пътеводител на добрия вкус“. Книгата е само началото на пътя, който е поела – полагането на основите на добрия вкус в обществото ни, с организиране на стилни събития през нейната концептуална платформа SV, защото според нея:

”Добрият вкус се възпитава, като всяко нещо, което искаме да приветстваме в живота си.”

 

 

 

 

 

 

 

Мястото, което е избрала Станимира за представянето на тази „енциклопедия“ за добрия живот не е случайно. Hotel Gallery 37 е посочен от автора на книгата като един от най-добрите хотели в страната, който ви гарантира незабравим престой, потънали в изкуство и история, в една от културните столици на Европа. Професионализмът на главния мениджър Петър Денчев и страхотния му екип гарантират висококачествен пресонализиран сървиз за всеки гост и посетител на хотела. Към мисията й за релаксиращо и луксозно следобедно рандеву, се включва чаеният сомелиер Адриан Кумбилиев със специална дегустация на чай.

За селекцията двамата със Станимира подбират изискани чайове oт сладко чай мате, зелен чай с шампанско, млечен Улонг и English Breakfast Tea, защото както знаем традицията на британците да пият чай през деня датира още от 19 век.

ѝВ „Пътеводител на добрия вкус“ може да откриете специална глава посветена на изкуството на пиене на чай, която подробно описва какъв е неговият етикет при сервирането му, също и разказва историята на култовата херцогиня Анна Мария Ръсел, която неволно основава традицията на пиене на следобеден чай, което остава завинаги синоним в историята за изисканост и класа.

Храната бешe внимателно подбрана от шеф Румен Москов, която подхождаше перфектно към курираната селекция на целия ивент (стилно издържана в оранжев цвят) с най-добрите локални продукти.

Истински естет и ценител на добрия живот, Станимира работи с професионалисти от най-различни области – шеф готвачи от най-висок ранг, награждавани миксолози, сръчни флористи, талантливи артисти, стилисти и дизайнери. Перфекционизмът в работата й е ненадминат. Нейният почерк е разпознаваем от малките детайли, които правят нейните събития толкова лични. Бутиковите й ивенти остават запечатани дълго в съзнанието. Те вдъхновят да внесете щипчица от видяното на място в своето ежедневие – дали под формата на голяма ар деко ваза с пищни цветя, или фино подбран подарък, с който Станимира знае как леко и ненатрапчиво да внесе добрия вкус в живота ни.

Нека наречем bonne chance факта, че можем да се обърнем към SV за бъдещите ни важни, малки и големи събития на живота ни.

Източник: ELLE